Havnevej 33, DK 3300 Frederiksværk - Tlf: +45 4777 0333 - Fax: +45 4777 0302 - Mail: info@dansteel.dk
Du er her: 20. december 2012 - Pressemeddelelse
NLMK DanSteel A/S fuldfører modernisering af sit valseværk

Søgning

 

    Havnevej 33, DK 3300 Frederiksværk - Tlf: +45 4777 0333 - Fax: +45 4777 0302 - Mail: info@dansteel.dk

Pressemeddelelse - 20. december 2012

NLMK DanSteel A/S fuldfører modernisering af sit valseværk

NLMK DanSteel A/S forbedrer pladekvalitet og udvider varesortiment efter ibrugtagen af den nye valsestol.

Den danske stålvirksomhed NLMK DanSteel A/S, som er en del af NLMKs europæiske pladedivision, NLMK Europe Plates, er begyndt at producere et bredere pladesortiment på den nye 4,2 m valsestol. Projektet blev sat i gang i august 2012 med det formål at sikre virksomheden en stærk position på stålplademarkedet. Investeringen er på ca. €100 mio.

Den nye valsestol kan valse plader i tykkelsen 5-200mm og i bredder op til 4000 mm. Valsestolen gør det muligt at udvide produktporteføljen og imødekomme produktkrav fra kunder fra en række forskellige sektorer med høj vækst, så de kan nøjes med at ”købe ind et sted”. Dette gælder indenfor offshore boreplatforme og offshore vindmølleindustrien. De nye produkter vil styrke virksomhedens tilstedeværelse både i Nordeuropa og på de andre eksportmarkeder og bidrage til succes i konkurrence med de traditionelle aktører.

Igor Sarkits, CEO, NLMK Europe Plate Division, siger: "Denne milepæl for virksomhedens udvikling understøtter vor strategi om at følge med på den langsigtede vækst på de vigtigste markeder ved at udvide markedsandelen, introducere nye produkter, bruge markedsføring mere effektivt samt opbygge vore kompetencer. Sikre den nuværende position sammen med de øvrige selskaber i NLMK Europe Plate Division - NLMK Verona og NLMK Clabecq, som også hele tiden udvider deres sortiment af produkter, dette vil give os en stærk position hos vore traditionelle kunder - vindindustrien, skibsbygning og byggeri. Trods den nuværende økonomiske situation i Europa, gør NLMK DanSteel A/S’ nye valsestol det muligt for virksomheden at forøge dens tilstedeværelse væsentligt på eksportmarkeder inklusive dem med høj vækst".

Kravene til råmaterialet opfyldes fuldt ud af leverancerne fra de russiske dele af koncernen, hvor der for nylig blev foretaget en udvidelse af efterbehandling og støbefaciliteter, som resulterede i højere stålkvalitet og produktion of nye stålkvaliteter, der anvendes til specielle løsninger.

Forretningsmodellen, som indebærer lavprisstål fremstillet tæt på råvarerne og produktion af færdige produkter tæt på slutforbrugerne, er unik for den globale stålindustri. Den blev med succes anvendt på DanSteel, da virksomheden blev erhvervet i 2006 og yderligere styrket i 2011 på de andre udenlandske NLMK virksomheder.

Denne integrerede model sænker risikoen i forbindelse med flygtige markeder for råvarer og ustabile tredjepart leverancer. I øjeblikket leverer NLMK i Rusland råvarer, slabs, et halvfabrikata til stålpladefremstilling, til alle sine datterselskaber i Europa, som producerer plader tæt på slutforbrugere, dvs. maskin- og bilproduktion og energisektoren.
SMS Siemag AG, Tyskland har leveret udstyret til den nye valsestol.

Til reference:

NLMK DanSteel A/S producerer tykke plader og er en del af NLMK Europe Thick Plate Division, ejet af NLMK Group, Rusland, en af verdens største stålproducenter. Med en samlet kapacitet på 0,7 Mio. tons stål producerer NLMK DanSteel A/S tykke plader af høj kvalitet, som anvendes til produktion af vindmøller på land og til havs (offshore), skibe, kedler og andre formål primært af virksomheder i Nordeuropa. Virksomheden beskæftiger ca. 370 medarbejdere.
SMS-Siemag AG er en del af SMS Holding GmbH, Tyskland, som udvikler og leverer løsninger inden for produktionsfaciliteter inklusiv stålproduktion.

NLMK Europe Plate Products

NLMK Europe Plate Division har en årlig produktionskapacitet på 1,9 millioner tons fordelt på tre produktionssteder: NLMK Clabecq, NLMK Verona og NLMK DanSteel A/S.
Råvarer til stålfremstilling leveres fra moderselskabet NLMK i Lipetsk, Rusland. Samarbejdet mellem de tre virksomheder resulterer i en god synergieffekt og giver NLMK Group mulighed for at kunne tilbyde sine kunder et komplet udvalg af produkter, der spænder lige fra meget tynde/smalle plader til meget tykke/brede plader samt værktøjsstål. NLMK Europe Plate Division har omkring 13 % af det europæiske marked.

Spørgsmål eller kommentarer kan rettes til adm. direktør Yury Tarasov på telefon 4777 0333.

Billede: Den første plade valses / Bachhausen Visual Production

 

Copyright © - www.dansteel.dk
Dansk English Tilbage til forsiden Udskriv Indholdsoversigt