Havnevej 33, DK 3300 Frederiksværk - Tlf: +45 4777 0333 - Fax: +45 4777 0302 - Mail: info@dansteel.dk
Du er her: 23. april 2013 - NLMK DanSteel A/S indvier ny valsestol

Søgning

 

    Havnevej 33, DK 3300 Frederiksværk - Tlf: +45 4777 0333 - Fax: +45 4777 0302 - Mail: info@dansteel.dk

Pressemeddelelse fra NLMK DanSteel A/S
23. april 2013

Russisk investering på over 750 mio. kroner i Danmark:

Ny stålvalse åbner for nye muligheder

Den russiske stålkoncern NLMK Group har investeret over 750 mio. kroner i en ny stålvalse hos NLMK DanSteel A/S i Frederiksværk. Den 1.000 tons tunge stålvalse producerer stålplader i bredder op til 4 meter og i tykkelser fra 5 millimeter op til 20 centimeter.

Den 23. april 2013 åbner NLMK DanSteel A/S officielt for produktionen af stålplader på en helt ny valsestol, der repræsenterer en investering på mere end 750 millioner kroner. Investeringen i den nye valsestol er en af de største russiske erhvervsinvesteringer i Danmark nogensinde.

Investeringen i den nye valsestol betyder, at virksomheden styrker sin position på markedet og er med til at bevare arbejdspladser i Danmark.
NLMK DanSteel A/S er en del af NLMK Europe Plate, en division af den russiske NLMK Group, som er en af verdens største stålproducenter.

Den nye valsestol, der er leveret af SMS Siemag AG i Tyskland, kan producere stålplader i bredder op til 4 meter og i tykkelser fra 5 millimeter op til 20 centimeter. I forhold til den gamle valsestol, der blev indkøbt brugt i 1960’erne fra USA, producerer den nye ikke blot stålplader af højere kvalitet, men også i større størrelser og tykkelser. Pladerne efterspørges af europæiske producenter indenfor områder med høj vækst, f.eks. energisektoren, offshore vindmøller, gas- og olieplatforme, specialskibe og broer.
I 2012 afsatte virksomheden 68 % af sin produktion udenfor Danmark og ca. 10 % udenfor EU. 

Stort og komplekst projekt
Den nye valsestol er ikke blot en stor investering, men et meget komplekst projekt.  Arbejdet med projekteringen af den nye valsestol har stået på i flere år, mens den praktiske opbygning af fundamenter og installation af valsestolen har taget op til 400 personers arbejde hver dag døgnet rundt i ca. 3 måneder. Projektet har haft deltagelse af eksperter fra Tyskland, Italien, Belgien, Danmark og en række andre lande. 

Under projekteringen af den nye valsestol var der stor fokus på miljøet. Energiforbruget er minimeret i alle dele af produktionen og der er opbygget et nyt vandbehandlingsanlæg.

Moderniseringen har også omfattet varmretter, rullebaner, slibeværksted samt automatiserings-, strømforsynings-, hydraulik- og it-systemer.
For at give et billede af, hvor stort dette projekt har været, kan man nævne følgende: valsestolen vejer 1.000 tons. Arbejdsvalserne er 4,5 meter lange og 1 meter i diameter og de valser stålet med et tryk på op til 8.230 tons og drives af to elektriske hovedmotorer på 7.000 kW eller 9.500 hestekræfter.

Effektiv forretningsmodel
NLMK Group’s forretningsmodel bygger på produktion af halvfabrikata (slabs) tæt på, hvor råvarerne findes, mens de færdige produkter produceres tæt på slutforbrugerne. Modellen blev med succes anvendt på DanSteel, da virksomheden blev erhvervet af NLMK i 2006.
NLMK Group leverer i dag slabs til sine datterselskaber i Europa og USA, som arbejder efter ”just-in-time” princippet og med meget kort produktionstid.  


Man finder mere information om NLMK DanSteel A/S på virksomhedens hjemmeside www.dansteel.dk, NLMK Europe Plate på www.eu.nlmk.com og om NLMK på www.nlmk.com   


Ønskes yderligere information fra adm. direktør Yury Tarasov, bedes man kontakte sekretær Ann Lis Eriksen på telefon 4777 0333 eller e-mail ann@dansteel.dk


Copyright © - www.dansteel.dk
Dansk English Tilbage til forsiden Udskriv Indholdsoversigt